FotobankNieuws archief

Zoek nieuwsberichten in ons archief
Pagina's: 1 2  3   >  >> (1 tot 1 van 3)

09-02-2018 Presentatie boek Visser & Smit 150 jaar

De bibliotheek aan de Markt was op vrijdagmiddag 9 februari het decor voor de presentatie van het boek
‘150 Jaar Visser & Smit Bouw’.

Het bedrijf is weliswaar verhuisd naar Rotterdam, maar de wortels in Papendrecht laten zich niet zomaar doorsnijden.
Niet in de laatste plaats mede dankzij Mevr. H.W.G. van Blokland-Visser en haar nicht, mevr. C.M. Groenendijk-Visser, die heel veel gegevens en foto’s hebben verzameld uit het familiearchief van de familie Visser.
Onder toeziend oog van diverse familieleden van de familie Visser en de familie Smit, oud-werknemers en vertegenwoordigers van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht en de Historische Vereniging West-Alblasserwaard, werden de eerste exemplaren van het boek door de huidige Algemeen Directeur, de heer B. van Eijk, uitgereikt aan de dames Van Blokland-Visser en Groenendijk-Visser.Aansluitend werd een exemplaar overhandigd aan mevrouw Dekker van de Bibliotheek als dank voor het beschikbaar stellen van de ruimte in de bibliotheek.

Mevrouw Van Blokland-Visser vertelde vervolgens in vogelvlucht over een paar belangrijke mijlpalen in de geschiedenis van dit oer-Papendrechts bedrijf, dat al sinds 1970 niet meer in Papendrechtse handen is.
Het is een prachtig boek geworden, complimenten voor de samenstellers, maar ook complimenten voor de directie van Visser & Smit Bouw, die de uitgave van dit boek, waarin de geschiedenis van 1967 tot en met 2017 in woord en beeld te zien is , mogelijk heeft gemaakt.
Visser & Smit is een bedrijf waar veel Papendrechters hebben gewerkt, soms meerdere generaties uit één familie.

Wij bedanken de directie van Visser & Smit Bouw voor de eer, dat wij bij deze presentatie aanwezig mochten zijn. Het was ons een waar genoegen!!

Van het boek is er een beperkte oplage bestemd voor de verkoop.
Het boek is te verkrijgen bij boekhandel De Gruijter aan de de Brederodelaan en natuurlijk in het museum Dorpsbehoud.
De prijs is 19,99 euro.

 

Pagina's: 1 2  3   >  >> (1 tot 1 van 3)
Ontwerp: